HDCVI

(High Definition Composite Video Interface) este un standard de transmisie video HD, Full HD și Ultra HD prin cablu coaxial sau UTP, dezvoltat de Dahua Technology. Tehnologia HDCVI transmite semnalul video la rezoluții 4K, 5MP, 4MP, 1080P și 720P.

Această tehnologie are multiple avantaje:

  • Costul echipamentelor HDCVI este foarte apropiat de cel al echipamentelor analogice, însă calitatea este net superioară;
  • Transmisia datelor se face pe distanțe mari prin cablu coaxial sau UTP (cu video balun) – Pentru cablul UTP distanța este de 300 de metri la 4K și 1080P, în timp ce prin cablu coaxial distanța de transmisie este de 700 de metri la 4K și 800 de metri la 1080P (RG6).
  • Transmisia semnalului video, audio și controlul OSD sau PTZ se face prin același cablu
  • Imagini la rezoluție înaltă (până la 4K) fără latențe
  • Sunt disponibile DVR-uri (XVR-uri) compatibile cu cele mai populare tehnologii de pe piață: HDCVI, IP, CVBS (analogic), AHD și TVI
  • Echipamentele HDCVI asigură Protecție perimetrală, Recunoaștere facială și alte căutări inteligente
  • Pe un singur cablu UTP se pot conecta până la 4 camere cu video balun
  • Înlocuirea sistemelor analogice existente cu unele de tip HDCVI se realizează fără costuri suplimentare de cablaj
  • Permite transmiterea bidirecțională de date

HDCVI vs HD-SDI

Distanță de transmisie mai mare

Atât HDCVI cât și HD-SDI transferă semnal HD @720p/ 1080p, însă HDCVI are un avantaj aparte în ceea ce privește distanța de transmisie. În cazul HD-SDI distanța nu depășește 100m, în timp ce, în cazul HDCVI, aceasta poate depăși 500m prin cablu coaxial RG59/ RG6, cu o rată scăzută de distorsiune a semnalului.

hdcvi-vs-hdsdi

Comparație transmisii date

Capacitate anti-interferențe îmbunătățită

Capacitatea HD-SDI de a respinge interferențele este ineficientă în medii cu emisii de înaltă frecvență care pot duce la erori de transmisie mai mari decât în cazul HDCVI. Tehnologia noastră folosește modulații la frecvențe joase, lucru ce o face imună la interferențele de înaltă frecvență folosite inclusiv în sistemele wireless. În acest mod este posibilă transmisia continuă și stabilă a imaginilor la calitate înaltă.

anti-interferente

Capacitate anti-interferențe

HDCVI vs IP

Fiabilitate

Tehnologia HDCVI adoptă transmisia P2P (punct-la-punct), asigurând astfel un transfer stabil și constant, în timp ce transmisia datelor de la o camera IP poate suferi pierderi de pachete sau intârzieri.

Real-time

Camerele HD IP necesită buffer video, având o întârziere de până la 300 de milisecunde într-o rețea standard, pe când tehnologia HDCVI nu are latențe, transmisia și recepția făcându-se în timp real.

Fără compresie

Tehnologia HDCVI nu are nevoie de compresie, astfel încât imaginea își păstrează calitatea și detaliile.

hdcvi-vs-ip

Compresie HDCVI vs IP

Mai multe detalii despre avantajele tehnologiei HDCVI găsiți pe site-ul www.kmw.ro